Továrna na cukrovou třtinu
Cukrová třtina se vyrábí pomocí technologií, které jsou velmi podobné těm, které se používají v cukrovaru na cukrovou řepu, a které jsou také plně ovládány společností DSEC.
Cukrová třtina je však zcela jiná rostlina ve srovnání s cukrovou řepou: zatímco cukrová řepa se zasévá a může být sklizena po +/- 6 měsících, třtina potřebuje delší dobu na růst, ale po sklizni znovu roste a může být proto sklizena několik po sobě jdoucích let (4 až 6) před opětovným zasazením. Třtina může být sklízená buď ručně, nebo mechanicky, než je přímo zpracována v mlýně. Umístění plantáže třtiny v souvislosti s továrnou je zásadní pro snížení ztrát cukru degradací rostliny po sklizni a také pro minimalizaci logistických nákladů.
DSEC vybere nejvhodnější metodologii pro extrakci šťávy z třtiny po jejím prvním drcení. Extrakční operace bude provedena pomocí mlýnského tandemu nebo difuzoru, zatímco další mlýny budou lisovat zbytkovou pevnou hmotu (bagasu), aby se zvýšil její obsah vlákniny. Lisovaný bagas bude použit jako palivo pro kombinovanou výrobu tepla a elektřiny v továrně, která obvykle vyváží elektřinu do veřejné sítě. Volba mezi mlýnským tandemu a difuzorem bude silně záviset na kapacitě továrny, charakteristikách třtiny, očekávaných výkonech extrakce a celkovém konceptu továrny.